lørdag 7. februar 2015

Bog Chair og godteri-dispenser

Her var vi igjen. Litt lite overskudd til bloggen, men her kommer noen bilder og litt info om siste produksjoner.

Fant en godteridispenser på nettet som jeg jo klarte å rote bort, altså ikke Pinne den i Pinterest, til seinere bruk. Så da ble det innfallsmetoden igjen.

Dispenser
Begynte med et restebord som var 18 mm tykt, skar opp 3 stk i 120 mm x 120 mm biter, for topp og bunn av dispenseren, så en til bunn av sokkel.

Hadde et glass med Dolmio tomatsaus til pizza liggende, vasket det og felte ned et hull på toppen så lokket gikk 8 mm nedi toppen.

Limte lokket fast og boret et hull på 40 mm gjennom lokket og topp klossen.Kappet til 2 stk 18 mm x 40 mm x 120 mm klosser, til sidestykker.

Da var det plass til låsen med godteriskuff på midten, den ble 250 mm lang, med låseplugg i hver ende. Hullet i skuffen er boret gjennomgående med 25 mm hullkopp.

Limte sidestykker og skrudde topplokket sammen med bunn, satte på en distansekloss på 70 mm x 70mm x 100 mm, som jeg satte den siste av de 3 stk 120 mm bitene på bunn, skrudde distanseklossen ned mellom hullet i lokket, for å feste dispenseren til klossen.

Slipte over med håndholdt slipemaskin, for å få "litt" finish, ble bra nok!

Da var det bare å fylle på godteri.

Bog Chair
En av mine venner, William,  spurte meg om jeg kunne lage utskjæringer på en Bog Chair for han. Han sendte over bilder av tegninger, for jeg hadde ikke noen anelse om hva det var.

Bog Chair er stoler som har vært brukt i over 1000 år, altså lenge.


Jeg sa at det kunne jeg, men han måtte spikke planken først, ok sa jeg og fikk lyst til å lage en selv.

Jeg satte i gang å lete på nettet, fant mange løsninger, men jeg lagde en som jeg baserte på disse tegningene.

Jeg hadde liggende 30 mm tykke uhøvlede og ukantede bord  som jeg har fått fra Hustveit sag.

Bredden på bordene varierte fra 230 mm til 300 mm, så jeg måtte jukse det til, men fikk lagd et system som virket på ca 270 mm bredde.

Jeg høvlet de ned til 26 mm for å rette de av, med litt skade og blåved, så ble det dekorativt i mine øyne.

Jeg freste inn en gotisk versjon av Jesus som kriger med korsfestelsens hull i bena, og to gotiske vakthunder under hovedmotivet.

Total fresetid på stolen var 5 timer, pluss sliping, oljing, tegning og tilpassning, så gikk det 8 timer.

Men jeg kan sikker klare det fortere hvis jeg skal gjøre det igjen.Jeg ble kjempefornøyd med resultatet, håper dere liker det også.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar